2020-09-11 13:39:30• hírek • közlemény

Negyven kilométeres útszakasz korszerűsítésére nyert támogatást a Szatmár Megyei Tanács

"Folytatjuk az infrastruktúra korszerűsítését és egy 40 kilométer hosszúságú útszakaszt modernizálunk, mely alternatívát jelenthet a Szatmárnémeti és Nagybánya közötti országutakkal szembeni közlekedésre" - írja legújabb közleményében a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztálya.

A Technikai Támogatás Operatív Program 2014–2020-as kiírásában nyert vissza nem térítendő támogatást a „139-as jelzésű megyei út korszerűsítése Szatmárnémeti – Barlafalu – Máramaros megye határa szakaszon” nevet viselő projekt. A munkálatok előrelátható költsége 1 400 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a teljes összeg 98%-át teszi ki, míg a fennmaradó 2 százalékot saját költségvetéséből fedezi a Szatmár Megyei Tanács.


Az említett útszakasz, melyre a technikai dokumentációt készítik, Szatmárnémeti kijáratától indul, áthalad Pálfalván, majd Ombod, Pettyén, Szamosapáti, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Szamoslippó, Szamosborhíd, Szamosveresmart, Remetemező, Barlafalu érintésével ér el Máramaros megye határáig.


A 193-as jelzésű megyei út közvetlenül kapcsolódik a transzeurópai közlekedési hálózathoz a szatmárnémeti 19A országút kereszteződésén keresztül, és közvetlenül kapcsolódik Máramaros megyéhez, ahol a Nagybánya közelében lévő 1C országút kereszteződéséig folytatatódik.


A korszerűsítési munkálatok az Észak – Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Szatmár Megyei Tanács partnerségében valósulnak meg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: